Perjalanan mencari damai di hati.

Bismillahirrahmanirrahim. .

Salam sejahtera …

Semester 3 bermula pada 10 September 2012. Ya Allah, cepatnya masa berlalu. Sungguh , berat rasa hati untuk meninggalkan Kuching. Pilunya hati apabila mengucapkan selamat tinggal kepada keluarga tercinta. Ma’assalama Mak, Bapak, On, Maknek dan semua yang ada. InsyaAllah, semoga panjang umur, berjumpa pada lembaran yang akan datang. Ya Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, panjangkan umur kami, berikanlah rezeki kesihatan yang baik kepada kami. Semoga dipermudahkan segala urusan kami. Amin amin Ya Rabbalalamin.

Perlis… Suatu perjalanan kehidupan.. Perjalanan mencari damai di hati, redha Ilahi.

Ya Rahman Ya Rahim, Ya Allah.. Sesungguhnya, hanya Engkau tempat aku berserah. Ya Allah, aku berdoa dengan penuh rasa kerdil. Ampuni dosa aku Ya Allah.. Ampuni hamba-Mu yang hina ini ya Allah.. Sesunggunya dosa aku ibarat pasir dilautan. Ya Allah, biar ku bersujud untuk ke syurga-Mu. Ya Allah, ampuni la kedua ibu bapaku.. seluruh ahli keluargaku.. Berikan kami gudang keampunan-Mu Ya Allah. Anugerahkan kami gudang rahmatmu..

Ya Allah, sesungguhnya aku berdoa, berkatilah perjalanan-ku. Perjalanan mencari damai di hati. Berikan peluang kepada ku untuk membalas budi keluargaku. Berilah peluang kepada kami untuk menjejakkan kali ke bumi anbiya . Mekah Madinah … InsyaAllah..

Sesungguhnya Ya Allah… Engkau dekatkanlah hatiku kepada-Mu Ya Allah.. Semoga daku terus dikurniakan taufik hidayah dari-Mu. Janganlah Engkau palingkan daku dari hidayah-Mu.

Kuatlah wahai hati.. Bersabarlah. Kebahagiaan menantimu penghujung jalan.. Amin. Sesungguhnya, demi mereka, aku sanggup Ya Allah..

Sungguh ! Demi mereka, kabulkanlah permintaanku.. Amin

Ya Allah, Engkau Maha Mengetahui, betapa banyak air mata mengalir di pipi.. Namun, aku belajar untuk bersabar. Pasti ! Engkau ada perancangan dan rahsia istimewa untukku. Sungguh, aku yakin ! Semoga dengan ujian dugaan yang Engkau berikan akan mendekatkan diri-ku kepadaMu dengan penuh rasa cinta dan kasih. Amin.

Berkati dan redhakanlah perjalananku.. Sebuah perjalanan mencari damai di hati, redha Ilahi.. InsyaAllah..

DAN ORANG YANG SABAR KERANA MENCARI KEREDHAAN TUHANNYA, MENDIRIKAN SOLAT DAN MENAFKAHKAN SEBAHAGIAN REZEKI YANG KAMI NAFKAHKAN KEPADA MEREKA, SECARA SEMBUNYI ATAU TERANG-TERANGAN, SERTA MENOLAK KEJAHATAN DENGAN KEBAIKAN, ORANG ITULAH YANG MENDAPAT TEMPAT KESUDAHAN YANG BAIK.
SURAH AR-RAD : AYAT-22

Salam dari Arau,

Nurul Amalina Abu Bakar

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s